Messuohjelma
Suunnittelemme jo seuraavaa tapahtumaa!

Lähiruoka- ja Luomumessujen aikana tapahtuu kaikenlaista ja lisäämme tähän kaikkia mielenkiintoisia online-tapahtumia ja lähiruokaan ja luomuun liittyviä infokanavia! Lisää oma kanavasi, hankkeesi tai infokanavasi lähettämällä meille tiedot osoitteeseen: info@pientuottajatukku.fi

Live-ohjelma

Ei ilmoitettua Live-ohjelmaa

Lähiruoka- ja Luomu – Pysyvä Ohjelma ja Infopankki

Aitoja Makuja

Aitoja Makuja sivu kerää koko ruokasektorin hankkeiden infoa ja toimii täydellisenä tietopankkina koko ketjulle!

Ruokavirasto

Näiltä sivuilta löydät maatalouteen ja maaseudun kehittämiseen liittyvää tietoa tuista. Avointa tietoa elintarvikkeista, eläimistä ja kasveista löydät analytiikkaportaalista.

Ruokatieto

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta sekä tekemällä tunnetuksi Hyvää Suomesta -merkkiä suomalaisen elintarvikkeen tunnuksena.

Pro Luomu

Pro Luomu ry edistää luomualan kehitystä ja kasvua Suomessa. Yhdistyksen noin 70 jäsenorganisaatiota edustavat koko ruokaketjua luomutuottajista elintarvikeyrityksiin ja kauppaan.

Luomuliitto

Luomuliitto edistää suomalaista luomutuotantoa sekä yritys- ja kuluttajatoimintaa. Tavoitteena on saada luomun hyödyt tehokkaammin yhteiskunnan ja maaseudun käyttöön. Luomuliitto on Pro Luomu ry:n jäsen ja edistää koko luomualan kehittymistä.

Maaseutu.fi

Maaseudun kasvua ja hyvinvointia tuetaan, jotta koko Suomi voisi hyvin. Tarjolla on rahoitusta ja ratkaisuja juuri sinulle, olit sitten yrittäjä, tilallinen tai asukas, joka haluaa tehdä kotipaikkakunnastaan entistä viihtyisämmin.

Hankkeet ja koulutukset

Ruokamaakunta Uusimaa - Matregion Nyland

Yrkeshögskolan Novian luotsaama hanke pyrkii kartoittamaan Uusimaalaisen ruokaidentiteetin neljän eri lautasen kautta; Uusimaalaisten oma lautanen, Turistilautanen, Julkinen lautasen, sekä Viennin lautanen.

Lisäksi hankkeessa kehitetään työkalu kartoittamaan Uusimaan alueelta optimaalisimmat alueet neljän eri raaka-aineen viljelylle ja kasvatukselle: Varhaisperuna, Omena, Perinnevilja ja Luonnonlaidunliha. 

Hae elintarvikejalostajan osatutkintoon!

Kotimaiset, itse tuotetut tai jalostetut juurekset, marjat ja hedelmät ovat meidän suomalaisten voimavaroja monessa eri suhteessa! Forssan ammatti-instituutti tarjoaa mahdollisuuden saada lisäoppia, uusia ajatuksia sekä verkostoitua.

Koulutuksen arvioitu kesto on 27.5.- 18.12.2020 ja siihen sisältyy minimissään 6 lähipäivää.
Sesonkiaikoina ei koulutuspäiviä järjestetä.